SEO Specialist

Elk traject is maatwerk, want iedere bedrijf is anders. Samen bekijken we wat jouw zakelijke uitdagingen zijn.

Voor vragen:

Meer grip op je marketing?​

Laat je gegevens achter voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

*Gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

Wat is een SEO-specialist?

Een SEO-specialist is een deskundige op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Hun belangrijkste verantwoordelijkheid is ervoor te zorgen dat websites hoger worden gerangschikt in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Dit gebeurt door het implementeren van strategieën en tactieken die de zichtbaarheid van een website vergroten en de kans op organisch verkeer vergroten.

Belangrijkste taken van een SEO-specialist:

 1. Keyword Onderzoek: SEO-specialisten voeren grondig onderzoek uit naar relevante zoekwoorden die verband houden met de activiteiten van een website. Door de juiste zoekwoorden te identificeren, kunnen ze de content optimaliseren voor betere zoekresultaten.

 2. On-Page Optimalisatie: Ze passen technieken toe om de interne structuur van een website te verbeteren. Dit omvat het optimaliseren van titels, meta-beschrijvingen, header-tags en het gebruik van zoekwoorden binnen de content.

 3. Technische SEO: SEO-specialisten zorgen ervoor dat een website technisch gezond is voor zoekmachines. Dit omvat het oplossen van technische problemen zoals laadsnelheid, mobiele optimalisatie en het oplossen van crawl-fouten.

 4. Linkbuilding: Het opbouwen van kwalitatieve externe links is een cruciaal aspect van SEO. SEO-specialisten werken aan het verkrijgen van relevante, hoogwaardige backlinks om de autoriteit van een website te vergroten.

 5. Monitoring en Analyse: Ze volgen de prestaties van een website nauwlettend met behulp van tools zoals Google Analytics. Op basis van gegevensanalyse kunnen ze strategieën aanpassen om betere resultaten te behalen.

Impact van een SEO-specialist:

 1. Verhoogde Zichtbaarheid: Door de juiste optimalisatiestrategieën toe te passen, verbetert een SEO-specialist de zichtbaarheid van een website in zoekmachines. Dit leidt tot een hogere kans op ontdekking door potentiële klanten.

 2. Betere Gebruikerservaring: Technische optimalisaties dragen bij aan een betere gebruikerservaring. Snellere laadtijden en een goed gestructureerde website dragen bij aan een positieve indruk op bezoekers.

 3. Organisch Verkeer: Door het optimaliseren van content en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks, stimuleert een SEO-specialist de groei van organisch verkeer. Dit betekent meer relevante bezoekers zonder de noodzaak van betaalde advertenties.

 4. Concurrentievoordeel: In een competitieve online omgeving kan een effectieve SEO-strategie het verschil maken. Een website die goed geoptimaliseerd is, heeft een concurrentievoordeel ten opzichte van anderen in dezelfde branche.

 5. Meetbare Resultaten: Met behulp van analyses en rapportages kunnen SEO-specialisten de impact van hun werk volgen en aanpassingen maken om voortdurend te verbeteren. Dit maakt SEO tot een meetbare en resultaatgerichte discipline.

Het EEAT-Principe en de Rol van Kwalitatieve Content

Naast de traditionele SEO-taken speelt het EEAT-principe (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) een groeiende rol in de optimalisatiestrategieën van SEO-specialisten. Google heeft de aandacht verlegd naar de kwaliteit van de content en de betrouwbaarheid van de bronnen. Het EEAT-principe benadrukt drie cruciale elementen die van invloed zijn op de algehele beoordeling van een website door zoekmachines.

 1. Expertise: SEO-specialisten richten zich op het aantonen van de expertise van een website binnen zijn niche. Dit betekent dat content moet worden geschreven door deskundigen op het betreffende gebied en dat de website zelf relevante informatie en inzichten moet presenteren.

 2. Authoritativeness: Het opbouwen van autoriteit is een voortdurende inspanning. SEO-specialisten werken aan het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van betrouwbare bronnen om de geloofwaardigheid van een website te versterken. Hierbij is het belangrijk om als een autoriteit binnen de branche erkend te worden.

 3. Trustworthiness: Vertrouwen is essentieel, vooral bij gevoelige onderwerpen zoals gezondheid en financiën. SEO-specialisten zorgen ervoor dat de informatie op een website betrouwbaar is en dat de privacy en beveiliging van gebruikers gewaarborgd zijn.

Het EEAT-principe onderstreept de noodzaak van hoogwaardige, geloofwaardige en betrouwbare content. Een SEO-specialist integreert dit principe in de strategieën door ervoor te zorgen dat de content op een website niet alleen geoptimaliseerd is voor zoekmachines, maar ook waardevol is voor de gebruikers. Door te voldoen aan de normen van het EEAT-principe vergroot een website niet alleen de kans om hoog te ranken in zoekresultaten, maar versterkt het ook het vertrouwen van de bezoekers en draagt het bij aan een duurzaam online succes. Het combineren van traditionele SEO-tactieken met het EEAT-principe creëert een holistische aanpak die niet alleen gericht is op vindbaarheid, maar ook op het leveren van waardevolle informatie aan het publiek.

Neem contact op

De rol van een SEO-specialist kan van onschatbare waarde voor bedrijven die online succes nastreven. Door je te concentreren op het verbeteren van de zichtbaarheid, het vergroten van organisch verkeer en het optimaliseren van de gebruikerservaring, dragen SEO-specialisten bij aan het versterken van de online aanwezigheid van een onderneming. In een tijdperk waarin online vindbaarheid cruciaal is, vormt een samenwerking met een ervaren SEO-specialist een investering in het succes van een bedrijf.

Als je benieuwd bent wat Digi Assets voor jou bedrijf kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op. Samen kunnen we werken aan het ontwikkelen van een plan dat past bij jouw unieke zakelijke doelen en uitdagingen.

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Bel, mail of stuur een WhatsApp

Tools & Technieken

Met behulp van de nieuwste tools worden activiteiten die nodig zijn effectief inzetten. Nieuwe bedrijfsdoelstellingen worden behaald, bestaande resultaten worden verbeterd en er wordt bijgedragen aan de algemene groei en ontwikkeling van het bedrijf.

All round marketing specialist

Digitale marketing wordt begrijpelijk voor ondernemers. Door middel van concrete meetbare inzichten voor het hele team kunnen bedrijfsprocessen in lijn worden gezet om online bedrijfsdoelen te ondersteunen. 

Ondersteuning op strategisch, tactisch en operationeel niveau. De online aanwezigheid verbeteren en vergroten tot het opzetten en uitvoeren van campagnes.  Of het nu gaat meer bezoekers naar de website te trekken, de naamsbekendheid te vergroten of conversies te bevorderen.

Online marketing specialist

De combinatie van een technische achtergrond en een brede kennis van digitale marketing zorgt voor een diepere kennis van zaken.

 

SEO

Zoekmachine optimalisatie

SEA

Zoekmachine reclame

Digitale Strategie

Bedrijfs- en (online)mediaplannen

Wordpress

Efficiënte ontwikkeling van websites

Samenwerken?

Digi Assets ontzorgt ondernemers bij het opzetten en continueren van online activiteiten die bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Chat openen
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.